sâmbătă, 21 mai 2016

Înghețată sandwich (La mulți ani, Constantin! La mulți ani, Elena!)

Ingrediente:
{  foi de napolitană
{  stratul 1 (rețeta de aici și nucă, dacă doriți)
{  stratul 2 - cremă de vanilie și capucino (ouă, lapte, vanilie, capucino, făină, cocos)

Aveți nevoie de o caserolă dreptunghiulară ca bază. 
Tăiați foile de napolitană având ca șablon fundul caserolei, apoi începeți să faceți straturile de înghețată: stratul raw și stratul cu cremă de vanilie și capucino.



Crema de vanilie se face într-un ibric / oală mică cu fundul gros. Încălziți laptele (200ml la 3 ouă), iar separat bateți bine ouăle cu vanilie (și zahăr, dacă vreți mai dulce, mie îmi place să îndulcesc doar cu zahăr vanilat de casă). Puneți un pic de lapte cald peste ouă, amestecați, apoi turnați amestecul în laptele de pe foc. Când se încălzește iar, adăugați praful de capucino, cocos și puțină făină. (Atenție: trebuie să amestecați crema continuu, pe foc mic, altfel totul se strică.) După ce s-a îngroșat un pic, luați de pe foc și lăsați să se răcească.
Asamblați înghețata în straturi despărțite de foile de napolitană (nu este necesar să înghețați separat straturile, pentru că sunt creme destul de groase) și ornați după talent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu