vineri, 13 octombrie 2017

Pate de linte

Mulți preferă lintea, pentru că este mult mai ușor de digerat decât fasolea (vezi beneficii). Sunt foarte multe rețete cu linte, dar acest tip de pate este cu siguranță una dintre cele mai ușoare de preparat. 
Aveți nevoie doar de:
- linte (preferabil roșie, pentru că este mult mai gustoasă)
- apă
- ulei de măsline
- ulei de floarea soarelui
- muștar
- busuioc
- oregano
Lintea fierbe foarte repede, de aceea nu este neapărat să o lăsați la înmuiat.
Spălați bine lintea, apoi o puneți la fiert în apă cât să o acopere, până își schimbă culoarea și se fărâmițează ușor. Adăugați apă treptat în cazul în care a scăzut de tot și lintea încă nu este moale.
Este de preferat să nu fie foarte multă apă ca să nu pierdeți din arome.
Lăsați să se răcorească puțin, după care adăugați condimentele și uleiul amestecând continuu.
Dacă doriți o pastă mai fină, folosiți robotul.
Serviți alături de legume verzi sau de murături. Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu